F.B. Melis, ‘Auteursrecht(debat) naar hoger plan?’ IEF10614, Amsterdam: deLex 2016

F.B. Melis, ‘Auteursrecht(debat) naar hoger plan?’ IEF10614, Amsterdam: deLex 2016 150 150 Frank Melis

In de literatuur ventileren veel juristen en beleidsmakers hun mening over de werking en effectiviteit van het auteursrecht. Dit gebeurt meer dan eens vanuit een juridisch of beleidsmatig perspectief. Hoe andere stakeholders, zoals (vertegenwoordigers van) rechthebbenden, intermediairs en up- en downloaders over het auteursrecht denken, lijkt wat minder vaak voor het wetenschappelijke voetlicht te worden gebracht. In  dit artikel kun je enkele bespiegelingen lezen vanuit het perspectief van ‘die andere stakeholders’ vanuit een meer linguïstisch, cultuurwetenschappelijk perspectief. Vraag is uiteindelijk: hoe gaan we in de toekomst om met het auteursrecht?

Lees het volledige artikel hier op IE Forum.