Melis Advocatuur

Uw betrouwbare partner in juridische zaken

Over Frank

Mijn passies voor zowel het intellectueel eigendom als de media komen prachtig samen in mijn beroep als advocaat.

Achtergrond

In 2007 ben ik afgestudeerd in de richting privaatrecht aan de Universiteit Utrecht. Mijn masterscriptie heeft betrekking op het intellectueel eigendom. Ik heb een passie voor dit rechtsgebied, omdat het complex en dynamisch is en een belangrijke rol speelt in onze mediasamenleving. Bovendien sluit dit rechtsgebied perfect aan op de passie die ik heb voor film, theater en televisie. Na rechten heb ik de Togamaster gevolgd. Dit is een postacademische opleiding ter voorbereiding op de advocatuur. Vervolgens heb ik als advocaat gewerkt bij De Brauw Blackstone Westbroek en daarna bij Ventoux Advocaten. Vanaf november 2015 heb ik mijn eigen kantoor.

Na het zien van E.T. the Extra Terrestrial – en later The Silence of the Lambs – wist ik dat ik alles wilde weten over het medium film. Hoe is het mogelijk dat dit medium zoveel emoties teweeg kan brengen? Ook de (werking van) andere media, zoals televisie, radio en theater vind ik bijzonder interessant. Daarom heb ik Mediastudies gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ik heb zowel een bachelor- als masterdiploma behaald in de Mediastudies.

Mijn passies voor zowel het intellectueel eigendom als de media komen prachtig samen in mijn beroep als advocaat. Ik heb namelijk expertise in transacties en geschillen op het gebied van intellectueel eigendom (auteursrecht, merkenrecht, handelsnamenrecht, octrooirecht etc.), informatie- en communicatietechnologie (privacy, ontwikkeltrajecten, implementaties etc.) en commerciële contracten (e-commerce, licentiecontracten, distributie etc.).

Mijn hobby's zijn film, muziek, koffie drinken en goochelen. Ik houd mij daarnaast ook bezig met het schrijven van wetenschappelijke publicaties.

Rechtsgebiedenregister

Ik heb mij in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten voor het ICT-recht (hoofdrechtsgebied) en privacyrecht (subrechtsgebied) geregistreerd. Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op elk geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Derdengelden en toevoegingen

Melis Advocatuur beschikt niet over een stichting derdengelden en kan dus geen derdengelden ontvangen. Ook doet het kantoor geen toevoegingen.

Rechtsgebieden

Ik werk altijd gepassioneerd aan uw zaak. De rechten op deze producten vormen mede het intellectuele kapitaal van uw onderneming en verdienen daarom goede bescherming en handhaving.

Merken en handelsnamen

Stel dat uw bedrijf zich richt op het verkopen van een koffieproduct. U hebt een prachtige handelsnaam voor uw onderneming bedacht die terugkomt in uw domeinnaam. Voor uw product hebt u een merk laten registreren. Een jaar later betreedt een ander bedrijf de markt met dezelfde handelsnaam als die van u.

Vormgeving en concepten

Stel dat u een ingenieus spelconcept hebt ontwikkeld met een unieke vormgeving. U exploiteert het spel met groot succes. Later verschijnt er een ander spel op de markt met hetzelfde spelconcept en dezelfde vormgeving zonder dat u hiervoor toestemming hebt gegeven. Hierdoor kunt u schade lijden. In dat soort gevallen kunt u juridisch advies bij mij inwinnen.

Privacy

Stel dat uw bedrijf de afnemer is van een complex software-product dat ervoor moet zorgen dat uw bedrijfsvoering geheel paperless wordt. U betaalt de leverancier een kapitaal voor een snelle oplevering van dit product. Daarbij komt dat de oude ICT-systemen niet de functionaliteiten heeft die uw bedrijf tegenwoordig nodig heeft.

ICT

Stel dat uw bedrijf de afnemer is van een complex software-product dat ervoor moet zorgen dat uw bedrijfsvoering geheel paperless wordt. U betaalt de leverancier een kapitaal voor een snelle oplevering van dit product. Daarbij komt dat de oude ICT-systemen niet de functionaliteiten heeft die uw bedrijf tegenwoordig nodig heeft. U wilt daarom zo snel mogelijk overstappen op de nieuwe software.

Reclame

Stel dat u voor uw koffieproduct reclame maakt op internet. Als gevolg van zoekmachineoptimalisatie komt u hoog in de zoekresultaten terecht van Google. Verder wordt uw koffieproduct aangeprezen op elke website die ertoe doet. Een jaar later merkt u dat uw concurrent in al zijn reclame-uitingen heeft opgenomen dat zijn koffie beter is dan uw koffie, terwijl u weet dat dit feitelijk niet het geval is.

Media en entertainment

Stel dat u een briljant idee hebt voor een boek en bijbehorende film, televisieformat, musical en merchandise. U hebt altijd al groot gedacht. De vraag is dan hoe u ervoor kunt zorgen dat uw idee wordt getransformeerd in producten die door intellectuele eigendomsrechten worden beschermd. Verder wilt u de exploitatie goed regelen in licentiecontracten met derde partijen.

Commerciële contracten

Stel dat uw bedrijf een nieuwe app heeft ontwikkeld. Als uw bedrijf deze app door een derde laat exploiteren, is het verstandig om met die derde een licentiecontract te sluiten. Daarbij is het van belang dat uw intellectuele eigendomsrechten goed worden beschermd. Vaak is ook geheimhouding geboden, omdat u wilt voorkomen dat anderen zonder toestemming uw app nabouwen en vervolgens gaan exploiteren.

Testimonials

Frank has been working temporarily for Albert Heijn legal department during the past few months on privacy related matters. We have been greatly pleased with his sound advice, pragmatic way of working and upbeat personality.

mw. mr. K. Werger, Senior Legal Counsel Albert Heijn

Frank heeft voor ons een licentieovereenkomst en een sublicentieovereenkomst opgesteld met betrekking tot het leefstijl programma de Budgetkring. Frank werkt snel en accuraat en geeft goede juridische adviezen. Bovendien is hij een zeer geduldige advocaat.

mw. dr. J. Schreurs, directeur Stichting LIFT

Ik huur Frank regelmatig in als juridisch adviseur en advocaat voor allerlei contractuele kwesties, onder meer op het gebied van IT en voorwaarden. Frank geeft snelle, vakkundige adviezen waar ik veel aan heb als ondernemer. Hij denkt ook graag met je mee op een meer strategisch niveau. Ik kan hem iedereen van harte aanbevelen!

dhr. T. Burema, oprichter en directeur van Aertery

Weliswaar ben ik zelf advocaat in een algemene praktijk, maar ik heb Frank ingehuurd omdat de wederpartij mij dreigde met een kort geding op het gebied van intellectueel eigendom (merken- en handelsnaamrecht). Frank heeft mijn zaak snel, doortastend en heel deskundig opgelost. Ik zou zo weer een zaak bij hem onderbrengen, omdat ik het prettig vind om met hem samen te werken.

mr. D. Lodder, advocaat te Arnhem

Contact

Neem contact met Frank op voor een vrijblijvend gesprek

Email: [email protected]

Telefoon: 06 - 244 36 249

Adres: Lindenlaan 30, 3707 ES Zeist